Wie is Mariëlla?

Wanneer ben je geboren?
Op 09-09-1970. Ik weet het nog goed, ik was erg tevreden met de dubbele 9. Dat moet geluk brengen in een van mijn universumpjes.

Waar woon je?
In een oud boerderijtje vlakbij Nijmegen. Samen met mijn geliefde, prettig gestoorde vriend en onze gepoezelijke grijze kat. Die niet luistert naar zijn naam Kokonor maar wel naar de naam Brokjes.

Waar hou je van?
Van katten met streepjespakken, oude huizen met krullen, vulpennen met zwarte inkt, de geur van boeken, onder water zwemmen, blatende schapen, mistig weer, boeken kopen in Londen, hardlopen in IJsland, het noorderlicht zien, op een hoge berg staan, de wijze woorden van de Boeddha en langs de zee lopen.

Waar hou je niet van?
Van rekenen, koude voeten, afwassen en plakkende douchegordijnen.

Wat maakt je gelukkig?
Gekke leuke beesten zoals de slow loris, een maki, de aye aye en tapirs, een afwasmachine, de Dalai Lama, een goed gesprek met schapen, op de kop zwemmende zwanen, met de auto door de wasstraat heen, voor het slapen voorgelezen worden door mijn geliefde, prettig gestoorde vriend, honden met teveel haar, warme chocomel, Kokonor spinnend op schoot, mijn zeer gemiste familie in Aruba bezoeken, warme sloffen, over de wereld heen reizen en de zon.

Wat zijn je hobby's?
Boeken lezen, boeken lezen en boeken lezen, reizen, trampoline springen, hardlopen, paardrijden, zwemmen, documentaires kijken op de crosstrainer en nieuwe dingen leren.
Tijdens het tekenen luister ik vaak naar Spaanse en Japanse lessen. Dat is ideaal om te onthouden met welke tekening je bezig was tijdens het woordjes stampen. O aide kite ure shii desu! Igualmente :-)


Wie bewonder je?
Dankzij mijn lieve en geduldige vader ben ik opgegroeid met de verhalen van Marten Toonder, die hij eindeloos voorlas tijdens onze vakanties in Frankrijk. Samen onder een dennenboom met een lekkere reep chocola leerde ik de fantastische en magische wereld kennen van Ollie B. Bommel. Ik bewonder zowel mijn vader als Marten Toonder en natuurlijk heer Bommel zelf!
Ik ben ook dol op de tekenaar Chris Riddell, als ik ooit een tekening zou kunnen maken, half zo goed en grappig als de zijne, ben ik een gelukkig mens.
Dan zijn er nog Rebecca Dautremer en Jimmy Spa. Allebei illustratoren wiens werk ik uren met open mond kan bewonderen.


Met welke schrijvers werk je graag samen?
Met Berdie Bartels, Monique van der Zanden, Ruben Prins en Maaike Fluitsma. Schrijvers die ik vreselijk goed vind omdat ze heel veel fantasie hebben en spannende verhalen schrijven. Ook zijn het ook nog hele leuke en aardige mensen!

Wat zijn je favoriete kinderboeken?
Toen ik klein was heb ik 'Het malle ding van Bobbistiek' van Leonie Kooiker stuk gelezen en natuurlijk alle Bommel verhalen van Marten Toonder.
Nu ben ik een echte fan van de boeken van Chris Priestley en Chris Riddell.
Ik ben dol op Engelse kinderboeken en hoop dat ik er op een dag een mag illustreren!


Wat is je favoriete eten?
Chocola natuurlijk. En pompoen in alle variaties, grote groene salades, sushi en fruit.

Heb je nog geheime wensen?
Ja! Onder water ademhalen, terugreizen in de tijd, een koala vasthouden, een Slow Loris eten geven, een eigen zwembad, in een warm en zonnig land wonen, Japan bezoeken (en heel veel sushi eten), Afrika zien en een giraffe aaien, op Antarctica onder het ijs duiken met een superhightech-thermo duikpak om onbekende onderwatergeluiden op te nemen, een afwasmachine, heel goed cello leren spelen (met poezen-oordoppen voor Kokonor), scholen die kinderen alles over geluk leren en nog heel veel mooie boeken illustreren.